Flag

Kuş Yuvası

16 adet
Zor
90 dk.
Bayram ikramları için şık bir seçenek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Bohça için
100 gçiğ tel kadayıf
50 gtereyağı (eritilmiş)
0,5 su bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
12 adetbaklavalık yufka
50 gtereyağı (eritilmiş)
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Dolgu

Süt ve kremayı bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.  

2

Şurup

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen derceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Tel kadayıfları elinizle 5-6 cm uzunluğunda koparın. Çelik bir tavaya alın, kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Üzerlerine eritilmiş tereyağını dökün ve karıştırın. Antep fıstığını ekleyin ve tekrar karıştırın.


3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. 12 cm çapındaki bir kase yardımı ile 4 adet daire kesin. Ortasına 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstıklı kadayıf koyun. Üzerine 1-2 tatlı kaşığı keşkül koyup yufkanın ucunu kese şeklinde toplayıp birleştirin. Kalan yufkaları da üçlü olarak aynı şekilde üst üste koyarak kesin ve doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine şurubu dökün, Antep fıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.