Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuş Yuvası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bayram ikramları için şık bir seçenek.

16 adet

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuş Yuvası

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Bohça için:

100 g çiğ tel kadayıf
50 g tereyağı (eritilmiş)
0,5 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
12 adet baklavalık yufka
50 g tereyağı (eritilmiş)

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgu

Süt ve kremayı bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.  

2

Şurup

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen derceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Tel kadayıfları elinizle 5-6 cm uzunluğunda koparın. Çelik bir tavaya alın, kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Üzerlerine eritilmiş tereyağını dökün ve karıştırın. Antep fıstığını ekleyin ve tekrar karıştırın.

3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. 12 cm çapındaki bir kase yardımı ile 4 adet daire kesin. Ortasına 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstıklı kadayıf koyun. Üzerine 1-2 tatlı kaşığı keşkül koyup yufkanın ucunu kese şeklinde toplayıp birleştirin. Kalan yufkaları da üçlü olarak aynı şekilde üst üste koyarak kesin ve doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine şurubu dökün, Antep fıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.