Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lorlu Fındıklı Güller

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lor peyniri, esmer şeker, fındık ve tarçınla hazırlanan, kolay sıkma kurabiye tarifi.

25 - 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lorlu Fındıklı Güller

Hamur:

75 g yumuşak margarin
1 su bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 - 2 yemek kaşığı acı badem likörü
2 yumurta (orta boy)
125 g tatlı lor peyniri
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı öğütülmüş fındık

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini krema haline gelinceye kadar çırpın. Esmer şekeri, şekerli vanilin ve acıbadem likörünü ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip yarımşar dakika çırpın. Lor, un, hamur kabartma tozu, tarçın ve öğütülmüş fındığı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.

Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralıklı olarak çiçek şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.