Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Marmelatlı Cevizli Puflar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aktif maya ile hazırlanan tarif çok lezzetli ve misafir ikramları için uygun.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Marmelatlı Cevizli Puflar

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt

Dolgu:

1 su bardağı erik marmeladı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve ılık sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu

Marmelat ve cevizi bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı dolgu malzemesi koyun. Hamurun kenarlarını toplayarak kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine eritilmiş margarin sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.