Flag

Marmelatlı Cevizli Puflar

12 adet
Orta
140 dk.
Aktif maya ile hazırlanan tarif çok lezzetli ve misafir ikramları için uygun.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
1yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
Dolgu
1 su bardağıerik marmeladı
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1 tatlı kaşığıeritilmiş margarin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve ılık sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu

Marmelat ve cevizi bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı dolgu malzemesi koyun. Hamurun kenarlarını toplayarak kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine eritilmiş margarin sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.