Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Muskatlı Halkalar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Baharatların en lezzetlilerinden muskatın yakıştığı kakaolu bu kurabiyeler sizin spesiyaliniz olacak.

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Muskatlı Halkalar

Hamur:

2,5 - 3 çay bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g margarin
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1,5 çay kaşığı muskat rendesi

Glazür:

1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin, kakao ve muskat rendesini ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde uzatın, iki ucunu birleştirerek halka şekli verin, tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Glazürü hazırlamak için pudra şekerini su ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp glazürü içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin.