Flag

Muzlu Cevizli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Kekinde ve ara malzemesinde muz lezzeti olan cevizli kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 adetmuz
150 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
0,5 su bardağısüt
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Dolgu
1 adetmuz
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
iri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbı yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Muzu çatal ile iyice ezin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikseri düşük devirde 1 dakika çırpın. Yumurta, süt ve muzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin ilave edip yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip düşük devirde yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgu ve süsleme

Muzu dilimleyin. 2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pastacı kremasını sıkma torbasına doldurun. Kekin ilk katını servis tabağına alın, üzerine krema sıkın ve muz dilimlerini sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Pastacı kreması ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.