Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Süt, ılık su ve limon suyunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Soğuyan çikolatayı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Un, kakao, hamur kabartma tozu, fındık kırığı ve tuzu ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi soğuk su ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız karamelden 2 yemek kaşığı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kekin üzerine yayın, kaşığın tersi ile çukurlar oluşturarak şekillendirin ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta