Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımı ile kekin üzerini birçok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.
Muzları dilimleyin ve kekin üzerine sıralayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Sıraladığınız muzların üzerine yayın, buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün. Arzuya göre muz dilimleri ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta