Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Neşeli Arılar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı pudingli, kayıslılı neşe dolu bir çocuk tarifi.

yaklaşık 20 porsiyon

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Neşeli Arılar

Hamur:

100 g tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 ½ su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2 ½ su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı kayısılı meyve suyu
40 g bitter çikolata
10 - 15 adet kuru kayısı
1 çay bardağı yaprak badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve toz şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtaı, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın ve karışıma eleyerek ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krem şanti ve soğuk sütü mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremadan süsleme için 1 yemek kaşığı ayırın, kalanı kekin üzerine yayın.

4

Süsleme ve servis

Nişastayı toz şeker ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek meyve suyunu azar azar ilave edin. Bu karışımı bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutup kremanın üzerine yayın.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu ince kesip kayısıların üzerine çizgiler çizin ve yüz yapın. Ayırdığınız kremadan kürdanla alarak arılara göz yapın. Bademlerle de kanat yapıp arıları pastanın üzerine sıralayın.

Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Neşeli Arılar

Porsiyon / Servis 100 g / ml