Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Neşeli Yeni Yıl Kurabiyeleri

(0)
5 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı, zencefilli esmer şekerli kurabiyeler.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Neşeli Yeni Yıl Kurabiyeleri

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı esmer şeker
250 g bal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
4 - 5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, zencefil ve tarçını karıştırın. Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve balı ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurun yarısını unlanmış tezgahta veya pişirme kağıdının üzerine 1 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 9x15 cm boyutlarında çocuk şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Hazırladığınız çocuk şekillerinin bir kısmının tek kolunu içe doğru kıvırın ve arasına katlanmış alüminyum folyo veya pişirme kağıdı koyun. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Şeker hamuru paketini açın, 1/4'ünü alıp elinizde yoğurarak yumuşatın. Kalan şeker hamurunu hava almayacak şekilde sarın ve kaldırın. Yumuşattığınız şeker hamurundan 0,5 cm çapında ve 5 cm uzunluğunda şeritler yapın. Bu şeritlerin yarısının üzerine fırça yardımı ile kırmızı jel renklendirici sürün. Renklendirici kuruduğunda bir kırmızı ve bir beyaz şeridi yan yana alın, hafif uzatarak birbirine sarın ve bir kenarını baston şeklinde kıvırın. Kalan şeritleri de aynı şekilde hazırlayın. Soğuyan kurabiyeleri süsleme glazürleri ile kaş, göz, düğme yaparak süsleyin. Hazırladığınız bastonları kıvrılmış kolların aralarına yerleştirin ve servis yapın.