Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
1 su bardağı toz badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta akları ve tuzu ayrı bir metal veya cam çırpma kabına alıp mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyerek yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Daha sonra yumurta aklarını bademli karışıma azar azar ekleyerek spatula yardımı ile yavaşça karıştırın. Fındık ve toz bademi ilave edip yapısını çok söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız karışımı 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yaklaşık 2 - 2,5 cm çapında aralıklı olarak sıkın. Üzerine fındık kırığı serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin alt kısımlarını çatal ile çikolataya batırın ve tel üzerine sıralayın. Donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler