Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Noel Baba

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Noel Baba şeklindeki kalıpta pişirilen mayalı elmalı kek Dr. Oetker dekor serisi ürünleri ile süsleyerek hazırlanıyor.

Yaklaşık 4 - 5 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Noel Baba

1. Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin

2. Hamur:

1 adet kırmızı elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
0,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
1,5 su bardağı un
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
50 g eritilmiş margarin
0,5 su bardağı süt

Süslemek için:

Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Kalıp:

Noel Baba kek kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

1. Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine 1 çay kaşığı maya ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şekeri, ılık süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.

2

2. Hamurun hazırlanışı

Elmayı soyun ve rendeleyin, 2 yemek kaşığı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, tarçını ekleyip karıştırın. Soğutulmuş karışıma öğütülmüş cevizi ilave edin ve karıştırın. 1,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin, yarım su bardağı toz şeker ve poşette kalan mayayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta, eritilmiş margarin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Elmalı karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

3

Pişirme ve süsleme

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan 1. hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alın ve elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına eşit kalınlıkta yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız elmalı hamuru dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alıp 10 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.

Süsleme glazürü tüplerini 1 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp kurulayın ve keki süsleyin.