Flag

Orman Meyveli Keşküllü Parfe

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
360 dk.
Keşkül, krem şanti ve orman meyveleri ile hazırlanan parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Tarifte taze yerine dondurulmuş yaban mersini, böğürtlen ve frenk üzümü de kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Parfe karışımı için
1,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
4 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısu
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1limon kabuğu rendesi
Sos için
1 su bardağıböğürtlen
1 su bardağıfrenk üzümü
1 çay bardağıtoz şeker
Süslemek için
frenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Yaban mersinlerini 4 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı su ile mutfak robotunda püre haine getirin.


Fındıkları küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın.

2

Keşkülün hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Parfenin hazırlanışı

Yarım su bardağı sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Hazırladığınız keşkülü ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve kavrulmuş fındıkları ekleyip kaşık ile karıştırın. Karışımın yarısını hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine yaban mersinli karışımın yarısını yayın. Üzerine kalan keşküllü karışımı yayın. En üste kalan yaban mersinli karışımı yayın. Şekil vermek için kalıptaki karışımı çatal ile alttan üste doğru spiraller çizerek karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

4

Sos

Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin. Küçük bir tencereye alın. Üzerine frenk üzümü ve toz şekeri ekleyip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Süsleme ve servis

Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine sosu döküp frenk üzümü ile süsleyin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Tarifte taze yerine dondurulmuş yaban mersini, böğürtlen ve frenk üzümü de kullanabilirsiniz.