Flag

Orman Meyveli Soğuk Pasta

10 dilim
Orta
30 dk.
Puding ve krem şanti dolgulu, orman meyveli jelatinli soğuk pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
0,5 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
1 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
0,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 poşetDr. Oetker Jelatin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu ve üzeri için
3 su bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
1 - 2 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
2 poşetDr. Oetker Jelatin
1 su bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 çay bardağıdondurulmuş frenk üzümü
1 su bardağıdondurulmuş karadut

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve esmer şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 30 saniye daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.

3

Puding karışımının hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocak üzerinde el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına gelmeden önce jelatini ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Jelatinli karışımın hazırlanışı

3 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve aromayı ekleyip şeker eriyinceye kadar el çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocak üzerinde pişirin. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ilave edin, ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin.

5

Dolgu ve üzerinin hazırlanışı

Soğuyan keki kalıptan çıkarın, kalıbı temizleyip keki kalıba tekrar yerleştirin. Kalıbın kenar kısımlarına az miktarda margarin veya tereyağı sürün ve pişirme kağıdı yapıştırın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pudingi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

Süre sonunda üzerine dondurulmuş meyveleri sıralayın. Jelatinli karışımı kaşık ile üzerine azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Süre sonunda pastayı servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.