Flag

Otlu Peynirli Çörek

16 dilim
Orta
120 dk.
Börek tadında, kolay, otlu peynirli çörek yapılışı. Taze soğan, dereotu, maydanoz eklenen bu mayalı rulo çörekler çok nefis.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısıvı yağ
1,5 su bardağıılık süt
1yumurta akı
Dolgu
5 - 6 adettaze soğan
0,5 demetmaydanoz
0,5 demetdereotu
2 su bardağıufalanmış beyaz peynir
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sürmek için
2 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Taze soğan, maydanoz ve dereotunu yıkayın, iyice kurulayıp ince doğrayın. Derin bir kaseye alın, üzerine ufalanmış peynir, karabiber, pul biber ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 25x40 cm boyutlarında açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürüp dolgu malzemesinin yarısını yayın. Geniş tarafından rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 8 eşit parçaya kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kalıbın içine yan yana dik olarak yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.