Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pancarlı Ananas Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Reçelyap ile hazırlanan pratik reçel tarifi.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pancarlı Ananas Reçeli

Malzemeler:

100 g kırmızı pancar (ayıklanmış ve rendelenmiş)
1 çay bardağı su
900 g ayıklanmış taze ananas (küp şeklinde doğranmış)
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda ananasları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın.Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.