Papatya Bahçesi

(0)
4 22 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kaplanan çikolata parçalı kakaolu pasta.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Papatya Bahçesi

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
100 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kaplama:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Gıda boyası (kahverengi)
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karşımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve sarı jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurun. Kalan şeker hamurunu kahverengi gıda boyası ile renklendirin ve üzerlerini kapatın. İkinci şeker hamurun yarısını yeşile boyayın, yarısını beyaz bırakın.

4

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan kekin üzerinde bombe varsa bıçak ile keserek düzleştirin. Keki enlemesine ikiye kesin ve üst katı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi spatula yardımı ile pastanın kenarlarına boşlukları dolduracak şekilde sürün. Pastanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Tabakta kek kırıntıları varsa temizleyin ve pastayı buzdolabına alın.

Beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun, hafif nişastalanmış tezgaha alın ve 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Hazırladığınız sarı renkteki şeker hamuru ile çiçeklerin gövdelerini hazırlayın, arzuya göre çay süzgeci üzerine bastırarak iz çıkarabilirsiniz. Hafif ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Kahverengi şeker hamurunu kısa bir süre elinizle yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Açtığınız hamuru merdane ile pastanın üzerine alın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kenarlarını elinizle hafif bastırarak düz bir şekilde yukardan aşağıya doğru keke yapıştırın. Kenarda kalan fazla hamuru bıçak ile kesin ve spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin.

Yeşil renkteki şeker hamurundan pastanın kenar yüksekliği boyutunda rulolar hazırlayın ve su ile pastanın kenarına yapıştırın. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak pastanın üzerine sıralayın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.