Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Patatesli Ekmekler

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Patetesli yumuşacık ekmekler nasıl yapılır? Maya ile hazırlanan hamuru piştiğinde pufidik ekmekçiklere dönüşüyor.

15 adet

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Ekmekler

Hamur:

3 ½ - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 adet patates (haşlanmış orta boy) (haşlanmış orta boy)
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ilave edin. 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, sıvı yağ, pudra şekeri, tuz, mahlep, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun ve 15 eşit parçaya bölün. Yuvarlayarak tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Patatesli Ekmekler

Porsiyon / Servis 100 g / ml