Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patatesli Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bol peynirli, patatesli farklı muffin tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Muffinler

Patatesli karışım:

4 adet patates (büyük boy)
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
0,5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı yoğurt

Üzeri için:

0,5 çay bardağı galeta unu

Kalıp:

Isıya dayanıklı kalıp (8-10 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Patatesli karışım

Patatesleri haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup rendeleyin ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Yumurta, süt, tuz ve peynirleri ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

3

Pişirme ve servis

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Beklettiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her birini kalıpların tabanlarına yayın. Üzerlerine patatesli karışımı paylaştırın. Galeta unu serpin ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp ılık servis yapın.