Flag

Pekmezli Aşure

Yaklaşık 4 - 5 porsiyon
Kolay
50 dk.
Pratik ve farklı bir aşure tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Aşure için
1 poşetDr. Oetker Aşure
3,5 su bardağısu
6 - 7 yemek kaşığıüzüm pekmezi
1 çay bardağıceviz
2 - 3 adetkaranfil
Süslemek için
ince kırılmış ceviz
öğütülmüş Antep fıstığı
susam
ayıklanmış nar
toz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aşure
1

Aşurenin hazırlanışı

Suyu bir tencereye alın ve üzerine aşure poşetini boşaltın. Ocağa alıp arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Kaynamanın son 5 dakikasında pekmezi ekleyin.


Ocaktan alıp 10-15 dakika soğutun, ceviz ve karanfili ekleyin. Kepçe yardımı ile kaselere alın.

2

Süsleme ve servis

Ceviz, Antep fıstığı, susam, nar ve tarçın ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.