Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pembe glazür ile süslenen kakaolu tereyağlı kurabiyeler.

Yaklaşık 20 - 25 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pembe Glazürlü Kalp Kurabiye

Hamur:

150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 - 3 su bardağı un
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

Süslemek için:

2 poşet Dr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve kakaoyu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Farklı boyutlardaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Glazürün hazırlanışı

Pembe pudra şekerlerini bir kaseye boşaltın. Üzerine suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini süsleyin ve servis tabağına alın.