Flag

Peynirli Bisküvi

Yaklaşık 40 - 45 adet
Kolay
100 dk.
Hamuruna beyaz peynir ilave edilerek, az malzeme ile hazırlanan lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
200 gbeyaz peynir (yumuşak)
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
0,5 çay bardağısıvı yağ
1yumurta sarısı
1yumurta
1,5 çay bardağıyoğurt
1 çay kaşığıtuz
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için
1yumurta akı
susam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1

Hamurun hazırlanışı

Peyniri derin bir kaba koyun ve çatal ile iyice ezin. Üzerine tereyağı veya margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyin. Mikserin çırpıcı uçları ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerine sade kek karışımı poşetini boşaltın ve yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 6 cm çapındaki çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.