Flag

Pişi

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
40 dk.
Bu nefis pişilere kim hayır diyebilir ki.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Hamuru açtıktan sonra kare şeklinde kesip iç malzeme koymadan da kızartabilirsiniz.  
Bu tarife özel ipuçları
Arada ocağı kısarsanız, yağın çok fazla kızmasını engelleyerek pişilerin iç ve dış kısımlarının orantılı pişmesini sağlarsınız.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
0,5 demetince doğranmış maydanoz
Hamur
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
1yumurta
1,5 su bardağıyoğurt
1 tatlı kaşığıtuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1

Ön hazırlık

Peynir ve maydanozu derin bir kaseye alın ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı hazırladığınız peynir rendesi ve maydanoz karışımı koyun. Kalan hamurları bunların üzerine kapatın. Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin.


Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Hamuru açtıktan sonra kare şeklinde kesip iç malzeme koymadan da kızartabilirsiniz.  
  • Arada ocağı kısarsanız, yağın çok fazla kızmasını engelleyerek pişilerin iç ve dış kısımlarının orantılı pişmesini sağlarsınız.