1,5 su bardağı sütü tencereye boşaltın. İçinden 6 yemek kaşığı süt alın, bir kaseye koyup üzerine puding poşetlerini boşaltın ve kaşık ile iyice karıştırın. Tenceredeki süte kremayı ilave edin ve orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve el çırpıcısı ile karıştırarak erittiğiniz pudingi ilave edin. Tekrar ocağa koyun ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Tereyağını ekleyin, eriyinceye kadar hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Eriyen tereyağını kremaya yedirinceye kadar karıştırıp geniş bir cam kaba alın. Kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritip soğutun.
Unu bir çırpma kabına eleyin. Mayayı ilave edin ve karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta, ılık süt ve tereyağını ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda yaklaşık 30 dakika bekletin.
Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve kremayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 15-20 saniye daha pişirmeye devam edip bademleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru 24 eşit parçaya bölün. 12 adedini yuvarlayıp kalıbın bölmelerine koyun ve eliniz ile tabanlarına yayın. Çatal ile üzerlerini delin. Bademli karışımın yarısını yayın ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından alıp kalıptan çıkarın. Kalıbı yıkayıp tekrar yağlayın. Kalan hamuru aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edip tekrar çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kestiğiniz keklerin aralarına sıkın. Hemen veya buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi