Flag

Portakallı Dondurma

Yaklaşık 8 - 10 top
Kolay
30 dk.
Bitter çikolatalı puding, krem şanti ve portakallı şeker ile hazırlanan dondurma tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (17x25 cm)

Malzemeler

Çikolatalı karışım
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 - 1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Portakallı Şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Pudingin hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Üzerine puding ve portakallı şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile tatlıdan toplar çıkarıp kaselere alın. Arzuya göre portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.