Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Puding Sepeti

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pudingli ahududulu tart.

Yaklaşık 6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Puding Sepeti

Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağı süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı dondurulmuş ahududu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
dondurulmuş ahududu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, margarin, şekerli vanilin, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika soğutun. Fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kalıptaki tartın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığıklarını serpin ve ahududuları sıralayın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri pudingli ahududulu tartın üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak üzerine ahududu sıralayarak servis yapın.