Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Rakamlı Pasta "3"

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

"3" rakamı şeklinde renkli bir pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Rakamlı Pasta "3"

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Muz Aromalı
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış konserve ananas
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
40 g iri kırılmış beyaz çikolata

Kaplama:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Kalıp:

Dilimli ve düz tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pandispanya un, yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatıp bekletin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Soğuyan pandispanya halkalarının birini yarısını kesin, diğerinin de 1/4'ünü kesip çıkarın. "3" rakamı şeklinde servis tabağına yerleştirin. Pandispanyaları enlemesine ortadan ikiye kesin. Servis tabağındaki pandispanyaların üzerine Crème Olé'yi sürün. Üzerine ananas, badem ve beyaz çikolataları sıralayın. Üzerine ikinci kat pandispanyaları kapatın.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine krem şanti poşetlerini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Krem şantinin 1/3'ü ile pastayı kaplayın. Kalan krem şantiyi 3 eşit miktara bölün. İlk krem şantiye sarı ile kırmızı jel renklendirici ilave ederek turuncu renk elde edin. İkinci krem şantiye kırmızı ile mavi ekleyerek mor, üçüncü krem şantiye de mavi ile sarı ilave ederek yeşil renk elde edin. Ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun ve pastayı süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.