
Kabakları büyük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Püreyi bir süzgece koyup bu şekilde soğumaya bırakarak fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Yumurta akı, toz şeker ve margarini çırpma kabına alın. Mikser ile 1 dakika çırpın. Unu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan hamuru ikiye bölün, birine kırmızı, diğerine de yeşil jel renklendiriciyi ilave edip karıştırın. Hamurları pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Pişirme kağıdının üzerine kakaolu hamurdan kurabiye adam şekilleri çizin ve renkli hamurlar ile içlerini süsleyip ağız yapın. Tepsiyi buzdolabına koyun.
Fırını belirtilen derecede ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba alın eleyin. Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarıları, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve 1 dakika çırpın. Sıcak suyu ekleyip kısa bir süre çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yumurta aklarına ekleyip spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştırın. Un karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız desenleri buzdolabından alın, hamuru üzerine eşit olarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 16 dakika
35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Keki, desenler altta kalacak şekilde ters çevirin ve pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ile çırpın. Kabak püresinin yarısını ekleyip karıştırın. Soğuyan keki açın ve hazırladığınız kremayı üzerine yayın. Kabak püresini kekin kenar kısmına koyun ve pişirme kağıdını kekten ayırarak rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta