Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Bezeli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kivili, Antep fıstıklı pasta.

Yaklaşık 6 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Bezeli Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
0,5 su bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
5 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

2 adet kivi
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
35 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 - 3 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt

Beze:

1 yumurta akı
1 tutam tuz
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
4 - 5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
4 - 5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Süslemek için:

2 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine margarin, süt, şekerli vanilin, kakao ve un karışımını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Kivileri soyun ve küp şeklinde kesin. Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yeşil jel renklendiriciyi ilave edip çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Alt katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pasta kreması yayın, kivi sıralayın ve Antep fıstığı serpin. İkinci katı kapatın, işlemi tekrarlayın ve son kat keki kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 110°C

Turbo pişirme: 100°C

Yumurta akı ve tuzu cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. İki adet krema sıkma torbasının iç kısımlarına şeritler halinde, birine kırmızı, birine de mavi jel renklendirici sıkın. İçlerine yumurta aklı karışımı paylaştırın, fırın tepsisine aralıklarla sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın ve soğumaya bırakın.

Servisten önce böğürtlenli sosu pastanın üzerine dökün. Üzerine hazırladığınız bezeleri sıralayın.