33x37 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin ve birini fırın tepsisine serin. Fırını turbo ayarında belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Turbo pişirme: 160 °C
Toz bademi derin bir kaba eleyin. Üzerine nişasta, un ve şekerli vanilini ekleyin, kaşık ile iyice karıştırıp tekrar eleyin. Üzerine 1,5 çay bardağı pudra şekerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta akları ve tuzu cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikseri orta devire alın, 1 su bardağı pudra şekerini azar azar ilave ederek 2 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz bademli karışımı ekleyin. Tahta kaşık veya silikon spatula ile yavaşça karıştırarak birleştirin. Karışımı 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdı üzerine, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak pişirme kağıdını kaplayacak şekilde uzunlamasına ve yan yana şeritler sıkın. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın ve 10 dakika soğutun. Daha sonra dikkatlice ters çevirerek ikinci pişirme kağıdı üzerine alın. Üstteki pişirme kağıdını yavaşça çıkarın. Üzerine mutfak peçetesi örtün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdı ile birlikte bir tepsiye alın, mutfak peçetesini üzerine kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Kremayı derin bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
1,5 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, nişasta ve yarım su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar iyice karıştırın. Ocaktaki şekerli süt kaynamaya başladığında içinden 2 yemek kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Karıştırarak kaynayan şekerli süte ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Geniş ve cam bir kaseye alın. Kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarıp mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz 1 su bardağı soğuk kremayı da orta devirde 3 dakika çırpın. İki kremayı birleştirip 2 dakika daha çırpın.
Bademli tabanı buzdolabından çıkarıp hazırladığınız kremayı kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak üzerine yayın. Çilekleri kısa kenarına bütün olarak yan yana boşluk kalmayacak şekilde sıralayın. Çileklerin olduğu yerden başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Pastayı servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin, çilek sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:40 dk.Orta8 - 10 dilim