Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sable Bisküvisi

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik sable bisküvi tarifi.

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sable Bisküvisi

Hamur:

250 g yumuşak margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
3,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağı un
1 su bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 su bardağı fındık kırığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin ile pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurta, yumurta sarısı, şekerli vanilin ve unu ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin.

3

Şekillendirme ve pişirme

0,5 cm kalınlığında açın, su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığı serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika