Flag

Sade Bulut Ekmek

4 adet
Orta
30 dk.
Krem peynir ilavesi ile hazırlanan bulut ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığıkrem peynir
3yumurta akı
1 tutamtuz
1 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat
Üzeri için
çörek otu
susam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Karışımın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta sarısı ve krem peyniri bir kaseye alıp çatal ile çırpın. Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Üzerine tuz ve karbonatı ekleyip mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Krem peynirli karışımı ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı 4 eşit miktara bölün, her birini yaymadan top şeklinde fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine çörek otu ve susam serpip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.