Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yeşil ve kırmızıbiberi bıçak ile minik küpler şeklinde kesin. Maydanozu yıkayıp iyice kurulayın ve ince olarak kesin.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine mısır ununu ekleyip kaşık ile karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine yeşilbiber, kırmızıbiber, maydanoz ve beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.
Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve iyice kurulayın. Kaseye alıp üzerine sıvı yağı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Bu karışımı kaşık ile kalıptaki hamurun üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular