Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Safranlı Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Baharatlar bu pizzada buluştu..

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Safranlı Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 - 3 çay kaşığı tuz
3 adet karanfil (öğütülmüş)
2 - 3 adet defne yaprağı
0,5 çay kaşığı muskat rendesi
0,5 çay kaşığı safran
0,5 çay kaşığı zerdeçal
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı anason
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı yenibahar
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı köri
0,5 su bardağı badem-bütün
3,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın. Derin bir kap içerisine alın, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda tekrar yıkayın ve süzün.

Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın üzerine süzülmüş pirinci ekleyin kavurun. 1 bardak sıcak su ile birlikte tuz ve baharatları ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın, kapakla tencere arasına temiz bir mutfak havlusu koyun ve soğumaya bırakın.

Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletin, kabuklarını soyup ikiye bölün.

Pişirme kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.

Sos karışımına suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Hamuru tepsiye yayın. Tepsinin kenarlarına doğru hamuru yükselterek kenar oluşturun. Pizza sosunu hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin 1/3'ünü sosun üzerine yayın. Daha sonra üstüne safranlı pilavın yarısını kaşıkla düzgün bir şekilde yayın. Üzerine bademlerin yarısını yayın. Daha sonra tekrar 1/3 oranında kaşar peyniri serpin. Tekrar pilav ve badem olmak üzere üst malzemeyi tamamlayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Kalan 1/3 oranındaki kaşar peynirini pişme süresinin son 5 dakikasında pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.