Sakızlı Çilekli Milföy

(0)
3 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sakızlı muhallebi ve çilek dolgusu ile hazırlanan pratik milföy tatlısı tarifi

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sakızlı Çilekli Milföy

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema
25 g oda sıcaklığında tereyağı
15 adet çilek
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Hamur:

5 adet milföy hamuru

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ile kremayı bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayın ve 10 dakika bekletin. Bıçak yardımı ile her birini ortadan iki eşit parça olacak şekilde kesin. Bir adedini pişirme kağıdı üzerine alın, yaklaşık 5x14 cm boyutlarına gelecek şekilde merdane ile hafif bastırarak bir iki kez üzerinden geçin. Kalan hamurları da pişirme kağıdı üzerine alarak aynı şekilde açın. Fırın tepsisine sıralayın ve çatal ile birçok yerinden delin. Fırının orta rafına yerleştirin, aynı boyutlarda ikinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve bu şekilde pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Hazırladığınız sakızlı muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın. İri kırılmış bademleri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Milföylerin alt katlarının üzerine muhallebi sıkın, üzerlerine çilekleri sıralayın ve üst katlarını kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.