Flag

Sakızlı Çilekli Milföy

10 adet
Orta
90 dk.
Sakızlı muhallebi ve çilek dolgusu ile hazırlanan pratik milföy tatlısı tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 goda sıcaklığında tereyağı
15 adetçilek
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Hamur
5 adetmilföy hamuru
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ile kremayı bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayın ve 10 dakika bekletin. Bıçak yardımı ile her birini ortadan iki eşit parça olacak şekilde kesin. Bir adedini pişirme kağıdı üzerine alın, yaklaşık 5x14 cm boyutlarına gelecek şekilde merdane ile hafif bastırarak bir iki kez üzerinden geçin. Kalan hamurları da pişirme kağıdı üzerine alarak aynı şekilde açın. Fırın tepsisine sıralayın ve çatal ile birçok yerinden delin. Fırının orta rafına yerleştirin, aynı boyutlarda ikinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve bu şekilde pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Hazırladığınız sakızlı muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın. İri kırılmış bademleri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Milföylerin alt katlarının üzerine muhallebi sıkın, üzerlerine çilekleri sıralayın ve üst katlarını kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.