Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Saray Baklavası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Baklava yufkası arası tavukgöğsü ile saraylara layık şuruplu bir tatlı.

Yaklaşık 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Saray Baklavası

Malzemeler:

40 adet baklavalık yufka
150 g eritilmiş tereyağı

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
200 g labne peyniri
100 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x32 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarin ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.

Labne peynirini mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine soğumuş tavukgöğsünü ilave edip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Baklavalık yufkalardan ikişer adet alıp yağlanmış 24x33 cm boyutlarındaki kalıbın içine yerleştirin. Fırça yardımı ile yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bir yemek kaşığı kırılmış ceviz serpiştirin. Yufkanın yarısına aynı işlemi uygulayın. Üzerine hazırladığınız tavukgöğsünü yayın ve ceviz serpin. Tavukgögsünün üzerine kalan yufkaları aynı şekilde sıralayın. Bıçak yardımı ile baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine kalan tereyağını yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine hazırlamış olduğunuz soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.