Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sebzeli Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz tarif hazırlamak isteyenler için taze soğanlı biberli bir muffin seçeneği.

12 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sebzeli Muffin

Hamur:

3 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
2 yumurta (orta boy)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ılık süt
3 - 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
2 adet küp şeklinde doğranmış kırmızıbiber
1 adet küp şeklinde doğranmış yeşilbiber

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıbının iç kısımlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Mısır unu ve mayayı çırpma kabına alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, toz şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Taze soğan, maydanoz, kırmızıbiber ve yeşilbiberi ilave edip kaşık ile iyice karıştırın.

Hamuru muffin kalıbına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın.