Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Soğanlı Ispanaklı Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanak, soğan, beyaz peynirle hazırlanan lezzetli pizza tarifi.

4 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soğanlı Ispanaklı Pizza

Üst malzeme:

500 g ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan (orta boy)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
Yaklaşık 1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema:

1,5 yemek kaşığı krema
1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
0,5 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince olarak doğrayın. Tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Suyunu çekince üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğanları çok ince şerit şeklinde kesin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp ıspanağın üzerine ilave edin ve karıştırın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine su ve sıvı yağ ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru fırın tepsisine alın.

3

Kremanın hazırlanışı ve pişirme

Krema, süzme yoğurt ve karabiberi bir kaba alın ve çatal ile iyice çırpın. Hazırladığınız sosu hamurun kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak her tarafına yayın. Üzerine ıspanaklı soğanlı karışımı yayın. Peynirleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.