Domatesi küçük küpler şeklinde kesin. Soğanın kabuklarını soyup iri parçalara kesin. Maydanozlar ile birlikte mutfak robotunda alın ve öğütün. Bir kaba alın, kıyma, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip eliniz ile yoğurarak iyice karıştırın. Streç film ile kapatın ve buzdolabında bekletin.
Yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Üzerine bir çay kaşığı mayayı ekleyip birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Beklettiğiniz maya ve 1,5 çay bardağı ılık suyu ilave edin. Eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika yoğurun. Tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Turbo pişirme: 230 °C
Hazırladığınız iç harcı buzdolabından çıkarın. Üzerine sıvı yağı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Beklettiğiniz hamuru kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün, her birini top haline getirin ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. 4 adet hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile her birini 10 cm çapında açın. Hamurların üzerindeki fazla unu silkeleyin ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerlerine tereyağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan birer yemek kaşığı alıp hamurların üzerine yayın. Tepsiyi fırının tabanına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak pişirin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide