Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Su Muhallebisi

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Geleneksel su muhallebisi tarifi.

yaklaşık 6 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Su Muhallebisi

Malzemeler:

1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı su

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Muhallebinin hazırlanışı

Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına alın.

2

Servis

Su muhallebisini kareler şeklinde dilimleyin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.