Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Supangle Dolgulu Mayalı Kek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı tariflerin ezber bozanlarından bir kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Supangle Dolgulu Mayalı Kek

Hamur:

4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 çay bardağı ılık süt
100 g margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta, şekerli vanilin, ılık süt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgu

2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltıp üzerine supangle poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine cevizi ekleyip arada karıştırarak soğutun.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 26 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun ve 16 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 12-15 cm çapında açın, üzerlerine hazırladığınız supangleden koyun ve ikiye katlayarak poğaça gibi kapatın. Hamurların kenarlarını elinizle hafif bastırarak yapıştırın. Doldurup kapattığınız hamurları kek kalıbına yan yana sıralayın. Üzerini kapatıp 25-30 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve keki kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.