Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sürpriz Kalp Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İçinden kalp çıkan sürpriz kek.

Yaklaşık 12 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sürpriz Kalp Kek

Kakaolu hamur:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
50 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Beyaz hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

24x30 cm çapındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kakolu hamurun hazırlanması

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yaklaşık 6 cm çapında kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kekten 12-14 adet kalp çıkarın.

3

Beyaz hamurun hazırlanışı

Fırını aynı ayarda tekrar çalıştırın. 11x25 cm boyutlarındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıbın tabanına yayın. Üzerine kakaolu kalp şeklindeki kekleri dik olarak kalıbın ortasına boydan boya aralarında boşluk bırakmadan sıralayın. Üzerine kalan beyaz hamuru kalpleri hareket ettirmeden yavaşça dökün. Kaşık ile düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.