Flag

Sürpriz Kalp Kek

Yaklaşık 12 kişilik
Orta
140 dk.
İçinden kalp çıkan sürpriz kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Kakaolu hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
50 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Beyaz hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

24x30 cm çapındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kakolu hamurun hazırlanması

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yaklaşık 6 cm çapında kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kekten 12-14 adet kalp çıkarın.

3

Beyaz hamurun hazırlanışı

Fırını aynı ayarda tekrar çalıştırın. 11x25 cm boyutlarındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıbın tabanına yayın. Üzerine kakaolu kalp şeklindeki kekleri dik olarak kalıbın ortasına boydan boya aralarında boşluk bırakmadan sıralayın. Üzerine kalan beyaz hamuru kalpleri hareket ettirmeden yavaşça dökün. Kaşık ile düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.