Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sürpriz Pastacıklar

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli ahududulu pastacıklar.

8 adet

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sürpriz Pastacıklar

Hamur:

5 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
7 - 8 damla rom aroması
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı ahududu
0,5 su bardağı iri kırılmış badem

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
ahududu
taze nane

Kalıp:

Kare kalıp (28x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, toz şeker ve rom aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve 7x7 cm boyutlarında 16 adet kare elde edecek şekilde kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ahududu ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız krem şantiyi 8 adet karenin üzerine sürün. Üzerlerine ikinci kek karelerini kapatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve kareleri kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastacıkları süsleyin. Üzerlerine birer adet ahududu ve nane yaprağı batırıp servis yapın.