Flag

Sürpriz Pastacıklar

8 adet
Orta
220 dk.
Bademli ahududulu pastacıklar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (28x28 cm)

Malzemeler

Hamur
5yumurta
1 su bardağıtoz şeker
7 - 8 damlarom aroması
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıahududu
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
40 gbitter çikolata
ahududu
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, toz şeker ve rom aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve 7x7 cm boyutlarında 16 adet kare elde edecek şekilde kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Ahududu ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız krem şantiyi 8 adet karenin üzerine sürün. Üzerlerine ikinci kek karelerini kapatın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve kareleri kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastacıkları süsleyin. Üzerlerine birer adet ahududu ve nane yaprağı batırıp servis yapın.