Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Elmaları soyup dilimleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Elma ve hurmaları mutfak robotuna alıp iyice ufalanıncaya kadar çalıştırın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yarım çay bardağı portakal suyu sıkın.
Yumurta ve tuzu çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Sıvı yağ, elma ve hurma püresi, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu, Hindistan cevizi rendesi, ceviz, keçiboynuzu unu, hamur kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Keki fırından çıkarıp soğutma teli üzerine alın. 10 dakika sonra kalıbın kelepçesini çıkarın. Keki soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta