Flag

Susamlı Halka

Yaklaşık 35 - 40 adet
Kolay
70 dk.
Klasik tuzlu susamlı halka tarifi. Ağızda dağılan bu kurabiyenin lezzeti çok nefis!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 gyumuşak margarin veya tereyağı
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısirke
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
Üzeri için
1yumurta akı
1 su bardağısusam

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - Susamli-Halka-Asama.JPG

Unu derin bir kaba eleyin, hamur kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Üzerine margarin veya tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle rulo şeklinde uzatın, daha sonra iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, daha sonra susama bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.