Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Susamlı Halka

(0)
4 23 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik tuzlu susamlı halka tarifi. Ağızda dağılan bu kurabiyenin lezzeti çok nefis!

Yaklaşık 35 - 40 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Susamlı Halka

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 su bardağı susam

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin, hamur kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Üzerine margarin veya tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle rulo şeklinde uzatın, daha sonra iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, daha sonra susama bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.