Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Susamlı Kurabiye

(0)
4 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik susamlı halka kurabiye tarifi. Ağızda dağılıyor.

Yaklaşık 45 - 50 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Susamlı Kurabiye

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 çay bardağı susam

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tuz, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp halka şekline getirin. Önce yumurta akına, sonra susama batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.