Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Susamlı Un Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kavrulmuş susam ilave ederek hazırlanan un kurabiyesi tarifi.

Yaklaşık 35 - 40 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Susamlı Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 çay bardağı susam
1 paket Dr. Oetker Un Kurabiyesi
150 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Susamlarıı yağsız tavada pembeleşinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımı, margarin ve sıvı yağı bir kaba alın, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamura kavrulmuş susamı ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartıp 5-10 dakika bekletin.

Pudra şekeri süsleme poşetini bir tabağa boşaltın. Ilık un kurabiyelerini pudra şekerine bulayın ve servis tabağına sıralayın. Soğutup servis yapın.