Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sütlü Revani

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şurubu süt ve toz şeker ile hazırlanan hafif bir revani tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 10 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sütlü Revani

Hamur:

1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı irmik
4 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Şurup:

3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker

Süslemek için:

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve vanilya aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde köpüksü bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyin ve spatula veya kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Kalıba alın, üzerine düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süt ve toz şekeri derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Revaniyi fırından çıkarın. 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk sütlü şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi serpin ve dilimleyerek servis yapın.