Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tahinli Cevizli Çörek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tahin ve ceviz dolgulu mayalı çörek.

Yaklaşık 20 - 25 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tahinli Cevizli Çörek

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt

Dolgu:

1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
0,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Una maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Tahini bir kaba alın, sıvı yağ, süt ve toz şekeri ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanmış hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini 20 cm çapında açın. Üzerlerine tahinli karışımı yayın ve rulo şeklinde sarın. Hamurların üzerlerini boydan boya 1 cm derinliğinde kesin. İki ruloyu yan yana koyun, kesik kısımlar üste kalacak şekilde birbirine burgu şeklinde sarın. Diğer iki ruloyu da aynı şekilde birleştirip fırın tepsisine alın ve 25 dakika bekletin.

Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.