Tarhana

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ekşi maya ile ev tarhanası tarifi.

Yaklaşık 3 kavanoz 500 ml

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarhana

malzemeler:

1 kg domates
1 kg kırmızıbiber
4 - 5 adet kuru soğan (orta boy)
1 - 1,5 kg süzme yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
1,5 - 2 kg un
1 - 1,5 çay bardağı tuz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sebzelerin hazırlanışı ve pişirme

Domatesi yıkayıp iri parçalara kesin. Kırmızıbiberleri yıkayıp saplarını kesin, tohumlarını çıkarın ve iri parçalara kesin. Soğanların kabuklarını soyup yıkayın ve iri parçalara kesin. Hepsini geniş bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Tarhana hamurunun hazırlanışı

Soğuyan sebzeleri tencereden alın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Geniş bir kaba dökün. Üzerine süzme yoğurt ve ekşi mayayı ekleyip eliniz ile iyice karıştırın. 2 su bardağı un ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine yüzeyi kaplayacak şekilde 2 yemek kaşığı un serpin, bir mutfak havlusu veya kapak ile kapatıp oda sıcaklığında bir gece bekletin. Ertesi gün yaklaşık 1,5-2 su bardağı un ekleyip tekrar yoğurun. Üzerine yüzeyi kaplayacak şekilde 2 yemek kaşığı un serpin ve üzerini kapatın. Her gün yumuşak bir hamur kıvamında olacak miktarda un ekleyip üzerine un serperek bu işlemi toplam 5 gün tekrarlayın. 6.günden itibaren un eklemeyin, sadece günde bir kez yoğurun. Bu şekilde 6 gün daha devam ederek toplam 11-12 gün bekletin.

3

Tarhana hamurunun kurutulması

Süre sonunda hamuru kaşık kaşık alıp temiz pamuklu bir bez üzerine aralıklı dökün ve kaşık ile biraz yayın. Tamamını bu şekilde yayın ve üzeri açık olarak kurumaya bırakın. Ortam ısısına göre yaklaşık 2-3 saat sonra hamurların yüzeyleri kuruduğunda eliniz ile her birini ters çevirin ve daha küçük parçalara bölün. Bu şekilde tekrar kuruyuncaya kadar yaklaşık 2-3 saat daha bekletin. Ortam ısısına bağlı olarak bu süreler uzayabilir.

4

Tarhananın ovulması ve kurutulması

Yeteri kadar orta yumuşaklıkta kuruttuğunuz tarhanayı el ile ovarak granüller haline getirin. Arzuya göre bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz. Granül haline getirdiğiniz tarhanayı temiz pamuklu bir bez üzerine döküp ince olarak yayın. Bu şekilde tamamen kuruyuncaya kadar bekletin. Kuruttuğunuz tarhanayı bez torba veya cam kavanozlara doldurup bekletin.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.