Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tartolet Cenneti

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kazandibi dolgulu tartoletler.

12 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tartolet Cenneti

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay bardağı öğütülmüş badem
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
0,5 çay bardağı iri kırılmış badem

Süslemek için:

iri kırılmış Antep fıstığı
küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
iri kırılmış badem
çekirdeksiz kuru üzüm

Kalıp:

Tartolet kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin. Öğütülmüş badem, tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tartolet kalıplarının tabanına ve yanlarına elinizle bastırarak yayın. Yaydığınız hamurları çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Soğumuş tartoletleri kalıplarından çıkarın.

3

Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.

Kayısıları küp şeklinde doğrayın. Kuru üzüm ve bademlerle birlikte hazırladığınız kazandibine ilave edip karıştırın ve buzdolabında bekletin.

Servisten önce tartoletlerin içini soğumuş kazandibi ile doldurup üzerlerini süsleyin.